[IPython-dev] Before a patch for LSF support

Brian Granger ellisonbg.net@gmail....
Sun Aug 9 14:01:16 CDT 2009


Matthieu,

Sorry about the delay.  Here are the step I usually go through if I am
having trouble with ipcluster:

1.  First, clear out $HOME/.ipython/security
2.  Try to create a 1 engine cluster using ipcontroller and ipengine
manually (this is what ipcluster uses underneath the hood).  This will help
you debug any security related things.
3.  Then move on to ipcluster local and beyond.

Cheers,

Brian

On Thu, Aug 6, 2009 at 12:07 AM, Matthieu Brucher <
matthieu.brucher@gmail.com> wrote:

> Hi again,
>
> It seems that it works now, also nothing changed (perhaps a quota
> issue in my home folder?).
>
> I will try to setup the cluster stuff now.
>
> Matthieu
>
> 2009/8/5 Matthieu Brucher <matthieu.brucher@gmail.com>:
> > Hi,
> >
> > I'm trying to setup ipython 0.10 and test it before submitting a patch
> > for LSF support (which is what we are using in Pau instead of PBS).
> > This would be my first patch for Ipython (emotion).
> >
> > So first, I'm trying to get the ipcluster work locally with:
> >
> >> ipcluster local -n 4
> > And the log:
> > 2009-08-05 16:09:15+0200 [-] Log opened.
> > 2009-08-05 16:09:15+0200 [-] Process ['ipcontroller',
> > '--logfile=/users/brucher/.ipython/log/ipcontroller'] has started with
> > pid=8050
> > 2009-08-05 16:09:15+0200 [-] Waiting for controller to finish starting...
> > 2009-08-05 16:09:17+0200 [-] Controller started
> > 2009-08-05 16:09:17+0200 [-] Process ['ipengine',
> > '--logfile=/users/brucher/.ipython/log/ipengine8050-'] has started
> > with pid=8051
> > 2009-08-05 16:09:17+0200 [-] Process ['ipengine',
> > '--logfile=/users/brucher/.ipython/log/ipengine8050-'] has started
> > with pid=8052
> > 2009-08-05 16:09:17+0200 [-] Process ['ipengine',
> > '--logfile=/users/brucher/.ipython/log/ipengine8050-'] has started
> > with pid=8053
> > 2009-08-05 16:09:17+0200 [-] Process ['ipengine',
> > '--logfile=/users/brucher/.ipython/log/ipengine8050-'] has started
> > with pid=8054
> > 2009-08-05 16:09:17+0200 [-] Engines started with pids: [8051, 8052,
> 8053, 8054]
> >
> > Then, in the same location, I'm starting IPython and I try to connect
> > to the controller/engines but strangelly, it fails:
> >
> > [6] mec = client.MultiEngineClient()
> >
> ---------------------------------------------------------------------------
> > BananaError                               Traceback (most recent call
> last)
> >
> > /users/brucher/<ipython console> in <module>()
> >
> >
> /users/brucher/x86_64/lib/python2.5/site-packages/IPython/kernel/client.py
> > in get_multiengine_client(furl_or_file)
> >     67     """
> >     68     client =
> blockingCallFromThread(_client_tub.get_multiengine_client,
> > ---> 69         furl_or_file)
> >     70     return client.adapt_to_blocking_client()
> >     71
> >
> >
> /users/brucher/x86_64/lib/python2.5/site-packages/IPython/kernel/twistedutil.pyc
> > in blockingCallFromThread(f, *a, **kw)
> >     70         @raise: any error raised during the callback chain.
> >     71         """
> > ---> 72         return
> > twisted.internet.threads.blockingCallFromThread(reactor, f, *a, **kw)
> >     73
> >     74 else:
> >
> >
> /users/brucher/x86_64/lib/python2.5/site-packages/twisted/internet/threads.pyc
> > in blockingCallFromThread(reactor, f, *a, **kw)
> >    112     result = queue.get()
> >    113     if isinstance(result, failure.Failure):
> > --> 114         result.raiseException()
> >    115     return result
> >    116
> >
> >
> /users/brucher/x86_64/lib/python2.5/site-packages/twisted/python/failure.pyc
> > in raiseException(self)
> >    324         information if available.
> >    325         """
> > --> 326         raise self.type, self.value, self.tb
> >    327
> >    328
> >
> > BananaError: BananaError: ('crypto for PB is not available, we cannot
> > handle encrypted PB-URLs like
> > pb://lhourelkbvqan3lmgrjcuhndtwiskows@10.57.15.41:34415,
> 127.0.0.1:34415/gjgrouve4cmkx43b65qydlkyln5xwbc6',)
> >
> > I've tried without openssl with ipcluster -xy, but in this case, it
> > claimed it couldn't find furls in .ipython/security/..., and indeed,
> > there were none there or in the folder where I've started ipcluster.
> >
> > Is there something I'm missing? I've tried following the guide, but no
> > success so far :|
> >
> > Matthieu
> > --
> > Information System Engineer, Ph.D.
> > Website: http://matthieu-brucher.developpez.com/
> > Blogs: http://matt.eifelle.com and http://blog.developpez.com/?blog=92
> > LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/matthieubrucher
> >
>
>
>
> --
> Information System Engineer, Ph.D.
> Website: http://matthieu-brucher.developpez.com/
> Blogs: http://matt.eifelle.com and http://blog.developpez.com/?blog=92
> LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/matthieubrucher
> _______________________________________________
> IPython-dev mailing list
> IPython-dev@scipy.org
> http://mail.scipy.org/mailman/listinfo/ipython-dev
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mail.scipy.org/pipermail/ipython-dev/attachments/20090809/d4bfdf3d/attachment.html 


More information about the IPython-dev mailing list