[IPython-User] ipcluster in ssh mode in ipython 0.13

Robert Nishihara robertnishihara@gmail....
Tue Jul 24 19:44:33 CDT 2012


<http://lists.ipython.scipy.org/pipermail/ipython-user/2012-July/010619.html>
for reference.

On Tue, Jul 24, 2012 at 5:42 PM, Robert Nishihara <robertnishihara@gmail.com
> wrote:

> I am also interested in the answer to this question.
>
> I think I am running into the same problem (except I am using SGE) when I
> use IPython 0.13. It works in IPython 0.12.
>
>
> On Thu, Jul 19, 2012 at 1:39 AM, M. Wimmer <wimmer.mike@gmail.com> wrote:
>
>> Thanks for the quick reply!
>>
>> > (or similar)PR #2163 (one-character patch) should fix it.  Can you
>> confirm
>> > that?
>>
>> I tried this, and it certainly fixes the problem with the profile
>> directory
>> (i.e. the scp-commands work now).
>>
>> However I have still problems with the engines not being launched due to a
>> syntax error (only the relevant part, and I add -vvv to ssh):
>>
>> 2012-07-19 10:29:34.700 [IPClusterStart] debug1: Sending command:
>>  /usr/bin/python -c from IPython.parallel.apps.ipengineapp import
>>  launch_new_instance; launch_new_instance() --profile-dir
>>  .ipython/profile_ssh --log-to-file --log-level=20
>> 2012-07-19 10:29:34.763 [IPClusterStart] bash: -c: line 0: syntax error
>> near
>>  unexpected token `--profile-dir'
>> 2012-07-19 10:29:34.764 [IPClusterStart] bash: -c: line 0:
>> `/usr/bin/python
>>  -c from IPython.parallel.apps.ipengineapp import launch_new_instance;
>>  launch_new_instance() --profile-dir .ipython/profile_ssh --log-to-file
>>  --log-level=20'
>>
>> It seems to me that there are some quotation marks missing around `from
>> ...
>> launch_new_instance()`? (I have to admit that quoting always confuses me)
>>
>> Indeed, if I add to ipcluster_config.py
>>
>>  c.SSHEngineSetLauncher.engine_cmd = ['/usr/bin/python', '-c', '\"from
>>   IPython.parallel.apps.ipengineapp import launch_new_instance;
>>   launch_new_instance()\"']
>>
>> the syntax error is solved.
>>
>> Unfortunately, the cluster still does not start, as the engines simply
>> stop
>> within two seconds or so. I'm still investigating this, but in any case it
>> would be nice if you could have a look into what I wrote above.
>>
>> All the best,
>>
>> Michael
>>
>>
>> _______________________________________________
>> IPython-User mailing list
>> IPython-User@scipy.org
>> http://mail.scipy.org/mailman/listinfo/ipython-user
>>
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mail.scipy.org/pipermail/ipython-user/attachments/20120724/75a6bbdc/attachment-0001.html 


More information about the IPython-User mailing list