[SciPy-dev] Cannot import flapack, but it's there

Tom Loredo loredo@astro.cornell....
Wed Sep 26 15:22:48 CDT 2007


Hi again-

This is with RHEL 5, Python 2.5.1, gcc 4.2.1, numpy 1.0.3.1,
atlas 3.7.37.

I've installed scipy 0.6.0.  As noted in another post, an ndimage
test causes a crash, so I've diabled it and continued.  Now
scipy.test(1,10) raises an import error:

test1 (scipy.special.tests.test_spfun_stats.test_multigammaln) ... ok
test_ararg (scipy.special.tests.test_spfun_stats.test_multigammaln) ... ok
test_bararg (scipy.special.tests.test_spfun_stats.test_multigammaln) ... ok

======================================================================
ERROR: check_integer (scipy.io.tests.test_array_import.test_read_array)
----------------------------------------------------------------------
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/local/lib/python2.5/site-packages/scipy/io/tests/test_array_import.py", line 55, in check_integer
    from scipy import stats
  File "/usr/local/lib/python2.5/site-packages/scipy/stats/__init__.py", line 7, in <module>
    from stats import *
  File "/usr/local/lib/python2.5/site-packages/scipy/stats/stats.py", line 192, in <module>
    import scipy.linalg as linalg
  File "/usr/local/lib/python2.5/site-packages/scipy/linalg/__init__.py", line 8, in <module>
    from basic import *
  File "/usr/local/lib/python2.5/site-packages/scipy/linalg/basic.py", line 17, in <module>
    from lapack import get_lapack_funcs
  File "/usr/local/lib/python2.5/site-packages/scipy/linalg/lapack.py", line 17, in <module>
    from scipy.linalg import flapack
ImportError: cannot import name flapack

----------------------------------------------------------------------
Ran 787 tests in 5.310s

FAILED (errors=1)

But if I go into site-packages/scipy/linalg, start python and
try "import flapack" there is no error (there is indeed an
flapack.so file there).

A colleague trying an independent install of scipy 0.6.0 on a
FC4 machine also has the tests fail at this point, though in
her case she also gets "undefined symbol: isamax_".  This makes
me wonder if there may be a bug underlying this.

Any help on diagnosing/fixing would be appreciated!

-Tom


-------------------------------------------------
This mail sent through IMP: http://horde.org/imp/


More information about the Scipy-dev mailing list