[SciPy-user] mpi4py instalation.

fiepye at atlas.cz fiepye at atlas.cz
Thu Nov 2 17:22:19 CST 2006


Hello Brian.

1. Now, I have installed open-mpi only with --prefix option.
   Things does not change. I got the same error message.

2. PATH points to /usr/local/mpi/open-mpi/bin:/usr/local/mpi/open-mpi
   LD_LIBRARY_PATH contains /usr/local/mpi/open-mpi/lib

3. I installd  
   openmpi-1.1.2.tar.gz
   mpi4py-0.2.0.tar.gz

4. I successfully run 
   /usr/local/mpi/open-mpi/bin/mpirun -np 2 xclock

My PC: Opteron 275
OS: CentOS 4.3

Fie Pye


>-----Puvodni zprava-----
>Od: Brian Granger [mailto:ellisonbg.net at gmail.com]
>Odesl?no: 2. listopadu 2006 20:54
>Komu: SciPy Users List
>P?edm?t: Re: [SciPy-user] mpi4py instalation.
>
>
>Hmm,
>
>I have not seen this type of failure before.  Some questions though?
>
>1.  Can you retry but only give openmpi the --prefix flag on configure./
>
>2.  Have you put the openmpi directories in your LD_LIBRARY_PATH or
>DYLD_LIBRARY_PATH?
>Check on the openmpi FAQ for info about how to do this.
>
>3.  What version of mpi4py are you using?
>
>4.  Have you tried to compile and run a simple C mpi program?
>
>Brian
>
>
>On 11/2/06, fiepye at atlas.cz <fiepye at atlas.cz> wrote:
>> Hello.
>>
>> Thank you all, who responded to my posted question
>>
>> http://projects.scipy.org/pipermail/scipy-user/2006-October/009705.html
>>
>> I have got python2.4.3. I downloaded ipython, open mpi and mpi4py.
>>
>> Before instalation I configured Open MPI by the following line
>>
>> ./configure --prefix=/usr/local/mpi/open-mpi --with-threads=posix --enable-mpi-threads --enable-progress-threads
>>
>> later by
>>
>> ./configure --prefix=/usr/local/mpi/open-mpi --with-threads=posix --enable-mpi-threads
>>
>> mpi4py was cofigured by
>>
>> python2.4 setup.py config --mpicc=/usr/local/mpi/open-mpi/bin/mpicc
>>
>> After instalation, whern running python2.4 or ipython and loading mpi4py modul
>>
>> from mpi4py import *
>>
>> I got the following message:
>>
>> [juniper:04298] *** An error occurred in MPI_Errhandler_free
>> [juniper:04298] *** on communicator MPI_COMM_WORLD
>> [juniper:04298] *** MPI_ERR_ARG: invalid argument of some other kind
>> [juniper:04298] *** MPI_ERRORS_ARE_FATAL (goodbye)
>> [juniper:04298] [0,0,0] ORTE_ERROR_LOG: Not found in file base/pls_base_proxy.c at line 189
>>
>> and python crashed.
>>
>> Could anybody help me?
>>
>> Fie Pye
>>
>>
>>
>> _______________________________________________
>> SciPy-user mailing list
>> SciPy-user at scipy.org
>> http://projects.scipy.org/mailman/listinfo/scipy-user
>>
>_______________________________________________
>SciPy-user mailing list
>SciPy-user at scipy.org
>http://projects.scipy.org/mailman/listinfo/scipy-user





More information about the SciPy-user mailing list